Beste barneklær fra Babyplaneten

Hvordan skal jeg kle babyen?


Det er mange foreldre og besteforeldre som lurer på om babyen har på seg nok klær. For å finne barnets kjernetemperatur, kan man kjenne på babyens nakke, korsrygg og mage. Hvis man kjenner at temperturen er mer enn behagelig varmt eller at barnet svetter, vil det si at det er for varmt. Hender og føtter kan kjennes kaldere ut, men dette er fordi disse er kaldere enn resten av kroppen. Synes du barnets føtter blir kalde om netten, kan du la babyen sove med tynne bomullssokker. Det kan vært lurt å måle babyens temperatur ofte, slik at du blir kjent med barnet, og for å lettere velge riktige klær til anledningen.

I sengen

Når barnet skal legge seg om natten, er det viktig at han/hun ikke blir for varm. Babyen skal ha passe med klær og ha mulighet for å bevege seg fritt. I starten trenger ikke babyen pysjamas, men det kan være en fin overgang fra dag til natt slik at barnet forstår at det er leggetid. Det er anbefalt en temperatur på 17-19 grader på soverommet.

I bilen

Temperaturen i bilen kan fort endre seg i løpet av noen minutter fra minus til pluss på vinteren. Det kan fort bli veldig varmt for barnet som sitter i bilen med masse klær. Om dere skal på en lang biltur, kan det være greit å varme opp bilen aller først. Barnet kan da ha på seg vanlige klær, men dekk godt til med lue og tepper når man fører babyen inn i bilen. Når babyen er i den varme bilen, kan lue og tepper tas bort. Pass på at barnet er sikret godt og riktig i bilen, og alt av tykke dresser eller jakker må tas av slik at bilselen ligger inntil kroppen.