Beste barnestol fra Babyplaneten

Finn riktig barnestol


En klassiker som går igjen på barnestol-markedet er Tripp-trapp-stolen. Dette har vært en populær stol i mange år og det er ikke uten grunn til at mange foreldre velger å kjøpe denne stolen. En slik barnestol gir barnet en hyggelig deltakelse i familiens måltider ved spistebordet. Men pass på at barnet sitter godt i stolen, så han/hun ikke faller på gulvet og skader seg. En fordel med en slik stol er at denne kan justeres på fot- og seteplate, i både dybde og høyde. Stolen vil da kunne brukes av barnet i mange år fremover.

Sikkerhet

Tripp-trapp-stolen er en høy stol for et lite barn. Det er veldig viktig at man sjekker at stolen står stødig slik at stolen ikke velter over eller at barnet faller ut. Barnet vil trenge en tverrstang eller en rem som holder barnet stødig og ikke glir ut av stolen. Selv med tverrstang eller rem kan barnet fortsatt velte stolen bakover. Barnet kan dytte føttene mot bordkanten og velte bakover. For å forhindre dette kan det være lurt med en sikkerhetsrem som binder den til undersiden av spisebordet. Som barn flest, vil de gjerne klatre ut av stolen og opp på spisebordet. Her må man være oppmerksom slik at barnet ikke får tak i kopper og kar med varmt innhold.

Barnealder i en Tripp-trapp-stol

En Tripp-trapp-stol kan være aktuelt fra 7-9 måneders alderen. Når barnet klarer å sitte uten støtte, kan man prøve med en høy barnestol. Barn som ikke har lært å sitte helt på egen hånd enda, bør ikke sitte i en slik høy stol. Har barnet delvis lært å sitte selv, som for eksempel sitte uten støtte i 15-30 sekunder, kan barnet sitte i høystol. Derimot kan ikke barnet sitte for lenge av gangen i høystolen, da det vil være belastende for ryggen til barnet.

Flere barnestoler

I barnestol-markedet finnes det mange stoler å velge i. Det finnes flere ulike barnestoler som henges direkte på spisebordet. Dette kan være veldig praktisk dersom man skal turer. Ulempen med slike barnestoler er at det ikke passer alle bord og ved lette spisebord kan det tippe over ved belastning av et barn.