Beste barnevogn fra Babyplaneten

Hvilken barnevogn skal jeg velge?


Et lite barn bruker mye av de tre første årene i vogn og det er derfor det er lurt å investere i en god barnevogn for babyen. Som foreldre bruker man også mye tid med vognen. Det er derfor viktig å kjøpe en vogn som i tillegg passer behovet deres. Under er det noen ting dere bør ta i betraktning:

1

Hjul

Trenger du tre eller fire hjul? Med trehjuling foretrekker enkelte kjøring i lett terreng, mens andre liker fire store hjul til tur i skogen. Tenk også på hvilket underlag du kommer til å bruke vognen mest. Er det ujevnt underlag, kan lufthjul være tingen. Blir vognen brukt til mye, kan slitesterke punkteringsfrie hjul være bra.

2

Understell

Er man mye ute i skog og ulendt terreng, kan et stabil og robust understell som tåler en påkjenning være fint. Eller er man mye ute på bilturer kan et lettere understell med få sammenleggingspunkter være bra.

4

Sittedel

Det kan være lurt å bruke litt ekstra tid på sittedelen i vognen. En liten baby bruker gjerne liggedelen i ca seks måneder, mens når barnet blir eldre kan sittedelen bli brukt i mange år fremover. Sjekk ut om barnevognen har en vendbar sittedel. Har den ikke det, må dere kanskje vurdere om dere skal vende barnet bort fra dere når barnet blir litt eldre.

3

Størrelse

Størrelse på vognen kan ha mye å si ut i fra hvilket behov som skal dekkes. Har man en dør eller bil som vognen må i gjennom, vil vognens dimensjon og bredde ha mye å si. Hvis man handler en del til fots, kan det være greit å velge en barnevogn som har en god størrelse på lommene og varekurven.


Det kan være mye å sette seg inn når man skal kjøpe en barnevogn. Det er anbefalt at man drar innom en butikk å prøvekjører vognene før man tar et valg. En barnevogn kan være noe helt annet på nettet enn den er i virkeligheten. Kjenner man noen som har en barnevogn du kunne vært interessert i, så spør om hvilken fordeler og ulemper den vognen har.