Beste barneleke fra Babyplaneten

Klassiske leker til barnet


Lek har en viktig plass i et barns liv. Barnet bruker leken som en arena for utvikling og læring - fysisk, intellektuelt, kreativt og sosialt. Dette betyr derimot ikke at lekene trenger å være avanserte og tekniske, for ofte er de enkle lekene også de beste. Det kan være basisleker som klosser og baller. Barnet kan bruke disse lekene på mange forskjellige måter i lang tid fremover. Og mye moro kan komme ut av et sett klosser eller baller, enten det er i tre, plast eller tekstil. Selv om et barn har tilgang til flere leker, betyr det ikke at barnet har det morsommere eller mer lærerikt enn barnet som har færre leker. Det kan være mange muligheter med helt enkle ting som pappesker/kasser, kongler eller skoesker. Her kan esker bli til dukkesenger eller dukkhus, kongler til figurer og bøtter til musikkinstrumenter. Noe som kan bli veldig morsomt og bra for barnets språkutvikling, er sangleker. Alt kan rimes og synges på når man er i det kreative hjørnet.

Babyleker

En baby bruker leker til å stimulere sansene sine. Lekene en baby har behov for er bilder med fine og klare farger, myke leketøy, babygym med leker og lyder, en rangle som babyen synes er moro ta i og tygge på.

Kosebamser

Har barnet ditt knyttet seg til en bestemt kosebamse, leke eller en annen figur er denne veldig fin å ha når mor eller far ikke er i nærheten. Barnet kan knytte seg til slike gjenstander fordi det er et slags morssubstitutt. Leketøyet kan hjelpe barnet til å holde roen når foreldrene eller familiemedlemmer ikke er til syne. Kosedyret til barnet kan bety mye, så ikke reparer, vask eller endre noe uten å høre med barnet først. Noen ganger forsvinner kosebamsene, så da kan det være lurt å kjøpe inn en ekstra i tilfelle bamsen blir borte.

Lekelei

Det kan være morsomt for et barn å ha mye leker rundt seg, men det kan også bli litt for mye. Resultatet blir ofte at barnet blir lei av lekene sine. For å forhindre dette kan det hjelpe med å ta bort noen leker hver måned og legge disse tilbake igjen måneden etter. Barnet kan da få et hyggelig gjensyn med leketøyene som har blitt lagt bort en liten stund. En annen løsning er å legge alle leker i sorterte merkede esker, slik at barnet finner enklere frem leketøyene sine. Når lekene er organisert, blir det også lettere å unngå et hav av leker som man ikke finner igjen og kjøper på nytt.

Teksten er hentet fra Familieverden